Nyheter

Inför Brännbollsturneringen 2017

Då gör vi oss klara för sommaren med Brännbollsturneringen 2017. Våren är snart här igen. Vid den här tiden på året brukar vi längta efter sommaren och anmäla oss till den årliga brännbollen som kommer att äga rum på Vallen den 10:e juni i år.
Förra året hade vi 30 lag representerade. Något vi även i år kommer att ha. Först till kvarn… Vi kommer i stort sätt att köra samma laguppställning i arrangörsteamet som förra året. Vi som arbetar med det hela skulle uppskatta tidiga anmälningar ifrån lagen.
Jag kommer inte att börja jaga anmälningsavgifter förrän i slutet av april, i början av maj, men jag skulle uppskatta att ni anmäler er så snabbt som möjligt, så att vi får tid på oss att skapa en så bra dag som möjligt. Vi har en del nya skojiga inslag på gång som vi hoppas att vi kan presentera under våren.

Hur anmäler man sig?

Anmälan, regler och information kommer sedan att finnas på hemsidan. www.wisechild.se Anmälningen sker genom den lilla fliken på hemsidan. Det kommer även att finnas information på vår f.b-sida.

Förändringar i år:

Reglerna kommer att i stort sätt vara de samma som förra året. Vi kommer även i år att slå ner hårt på osportsligt beteende och fusk. Vi kommer inte heller acceptera verbala attacker på våra funktionärer. Annars så kommer allt att vara som vanligt. Vi kommer även i år att ha prisutdelningen i Strömstad på kvällen.

I år kommer vi att ha samarbetspartner som jag kommer att presentera längre fram. SHK:s P05-06 och F04-05 kommer att se till att det finns möjligheter för alla att äta sig mätta. Vi hoppas också kunna bjuda på någon slags underhållning för så väl stora som små.

Vad fick vi till av dagen 2016:

Förra året fick vi in 39 000 kronor efter att ha haft en bra och spännande dag på Vallen. För de pengarna köpte vi 12 lärare i slummen i Trichy (Indisk miljonstad)till barn som pga. det fick lära sig att läsa, skriva och räkna. Vi hjälpte blinda kvinnor genom att köpa dem symaskiner för att göra dem självförsörjande och vi köpte kor till änkor med barn och fattiga familjer med utvecklingsstörda barn. Vi har döpt kossorna efter två av våra givmilda sponsorer som kommer att få en bild av de namngivna kossorna den 10:e juni.

Genom ert engagemang och deltagande lyckades vi förändra mycket till det positiva hos många människor som lever i nöd. Era lyror och era homeruns betyder mer än det går att förstå. Jag hoppas att ni ställer upp och slår till tennisbollen hårt och bestämt ytterligare en gång. Vi syns i sommar.

Morgan Berg/Wise Child


En vecka kvar!

Om precis en vecka är brännbollsturneringen i full gång. Vi har 30 stycken anmälda lag som slåss om rättigheten att få titulera sig som norra Bohusläns bästa brännbollslag. Lottningen är gjord och vi kommer att lägga ut den i morgon. På morgonen kl. 8:00 vill vi ha lagkaptenerna ur varje lag på Vallen för att ta emot information och bekräfta att deras lag är klara för turneringen. Vi vill även ha våra domare och funktionärer på plats.
Turneringen kommer i år att starta klockan 9:00. Spelschemat kommer även det att publiceras imorgon.

Under dagen kommer mat att säljas ifrån Asian Town medan SHK:s lag F04-05 och P05-06 kommer att sälja hamburgare och fika. Det kommer att finnas hopptorn för de små och nöjesgården kommer att låta er få prova att skjuta med painbollutrustning.
På kvällen kommer vi att bege oss till Strand för prisutdelning och After Burnball. Håkan Fröjd ger oss burnballpriser på öl och hamburgertallrik (42 kr ölen och 125 för hambergertallriken) Han har även slängt in en trubadur som ska underhålla oss.

I år har vi blivit sponsrade av företag med priser som kommer att göra alla nöjda. Ettan och tvåan i turneringen samt de som vinner slagtävlingen och det lag som är bäst utklädd kan se fram emot fantastiska priser.
Vi ser fram emot turneringen och hoppas att vädret håller i sig även till nästa helg.

Brännbollen kommer hem

Vi närmar oss den 11:e juni med stormsteg. Snart är det bara en månad kvar. Evenemanget flyttas ifrån Skee till Vallen efter att Strömstads Aktivitet gjort ett fantastiskt jobb för oss. Vi kommer att ha tillgång till konstgräset och Plan B.
Det kommer att finnas möjligheter att köpa mat och fika på plats. Asian Town, SHK:s pojklag 05-06 och flicklag 04-05 kommer att se till att hålla oss mätta med sina fantastiska anrättningar.
I år kommer vi att ha priser till bäst utklädda lag. Vi kommer även att ha en slagtävling för att se om vem man ska fråga om de vill delta i ens lag nästa år. Även detta en pristävling. Just nu är det 18 lag anmälda, men ett tiotal lag planerar att anmäla sig. För att vara säker på att få plats i turneringen börjar det bli bråttom att anmäla sig. De lag som har anmält sig är:
Q-security, Gymnasielaget, Godishuset, Mattias hjältar, Ulven är bara rädd!!, Boda, Burned Balls, Nilsson Bil, Maxi-Bränners, All stars team, Supergottare, Det bubblar, Brännboll, Spicegirls, Jibbes slocknade stjärnor, Sthlm Tapas, Rikelektro, Crusellska.

Det är dags att börja betala anmälningsavgiften på 2000 kr per lag. Insättningen sker på konto nummer 8368–3,913 063 049-5. Vi tar gärna emot pengarna så snabbt som möjligt för att få tid att koncentrera oss på annat som måste ordnas till den 11:e.
Mer information kommer inom kort.
Hoppas att ni ser fram emot detta lika mycket som oss. Vi syns den 11:e Juni på Vallen.

Mvh
Wise Child

Inför Brännbollsturneringen 2016

Publicerad den 2 Mars, 2016

Då gör vi oss klara för sommaren med Brännbollsturneringen 2016 Våren är snart här igen. Vid den här tiden på året brukar vi längta efter sommaren och anmäla oss till brännbollen som kommer att äga rum i Skee den 11:e juni i år. Vi har medvetet flyttat den en vecka framåt pga. önskemål ifrån människor som gärna vill vara med. I år har vi förstärkt arrangemang med tre nya namn som är med och arrangerar. Tessan Malm, Jörgen Jörgensson och Daniel Ulvestål. Vi som arbetar med det hela skulle uppskatta tidiga anmälningar. Jag kommer inte att börja jaga anmälningsavgifter förrän i slutet av april, men jag skulle uppskatta att ni anmäler er så snabbt som möjligt, så att vi får tid på oss att skapa en så bra dag som möjligt. Vi har en del nya skojiga inslag på gång som vi hoppas att vi kan presentera under våren.

Hur anmäler man sig?
Klicka här för att anmäla ett lag.
Regler och information kommer sedan att finnas på hemsidan.

Förändringar i år:
Reglerna kommer att i stort sätt vara de samma som förra året. Vi kommer även i år att slå ner hårt på osportsligt beteende och fusk. Vi kommer inte heller acceptera verbala attacker på våra funktionärer. Annars så kommer allt att vara som vanligt. Vi kommer i år att ha prisutdelningen i Strömstad på kvällen.

I år kommer vi att ha samarbetspartner som jag kommer att presentera längre fram. Vi skall försöka oss på att få upp ett mat - tält på arenan och bjuda på musikaliska inslag. Vi hoppas också kunna bjuda på underhållning för så väl stora som små.

Vad fick vi till av dagen 2015:
Förra året fick vi in 33 000 kronor genom att ha en bra dag i Skee. För de pengarna köpte vi 12 lärare i slummen till barn som pga. det fick lära sig att läsa, skriva och räkna. Vi hjälpte blinda kvinnor genom att köpa dem symaskiner för att göra dem självförsörjande och vi köpte kor till änkor med barn och fattiga familjer med utvecklingsstörda barn. Genom ert engagemang och deltagande lyckades vi förändra mycket till det positiva hos många människor som lever i nöd. Era lyror och era homeruns betyder mer än det går att förstå. Jag hoppas att ni ställer upp och slår till tennisbollen hårt och bestämt ytterligare en gång. Vi syns i sommar.
Morgan Berg/Wise Child

Saker och ting börjar sakta komma sig på plats!

Publicerad den 29 April, 2015

Det är dags att börja betala anmälningsavgiften på 2000 kr per lag. Insättningen sker på konto nummer 8368-3,913 063 049-5.

Saker och ting börjar sakta komma sig på plats. Vi har för närvarande 17 lag klara med några till på gång. Det börjar alltså att bli bråttom om man vill delta i turneringen. Det börjar bli en del funktionärer. Vi behöver och tar gärna emot flera. I år så kommer vi att bli mer kulturella. Konstnärerna Kamilo Palomino och Carl-Johan Redemo kommer att ha utställning i klubbhuset. Kamilo har målat en tavla som han tänker auktionera ut till förmån till wise childs projekt i Indien. Vi kommer även att låta lokala författare att sälja sina verk på plats. Ett perfekt tillfälle att skaffa sig en god bok till sommaren. Vi hoppas även i åratt få ihop en del musiker och någonting för barnen men där är vi inte klara än.

Som ifjol så kommer det att serveras wok ifrån Asian town. Vi har även tagit hjälp av Strömstads handbollsklubbs fantastiska F04-05 lag som kommer att bidra med försäljning av dricka, kaffe, fika, våfflor m.m. På kvällen kommer det att äga rum prisutdelning och "After Burn" på Pråmen som har lovat att ge oss goda priser på dricka och mat.

Vi ser fram emot den 6:e juni. Må Norra bohusläns bästa lag vinna!

Anmälda lag hittills:
Dreamteam
De sociala
Solbacken
Gott och blandat!
Supergott
Primeburners
ConRator
KVANTUM
Skee IF
lostbandidos
Lårstrekken
Statoil
BK Bollträ
Ihopaplock 2.0
Strupe
Odelsbergs BK
Jibbe

Ni är välkomna till att anmäla er till Brännbollsturneringen 2015!

Publicerad den 12 Februari, 2015

Våren börjar närma sig. Vid den här tiden på året brukar vi anmäla oss till brännbollen som kommer att äga rum i Skee den 6:e juni i år. Vi har medvetet flyttat den en vecka bakåt pga önskemål ifrån människor som gärna vill fira den svenska nationaldagen tillsammans med oss. En röd dag borde innebära flera lag som kan ställa upp. Vi som arbetar med det hela skulle uppskatta tidiga anmälningar. Jag kommer inte att börja jaga anmälningsavgifter förrän i slutet av April, men jag skulle uppskatta att ni anmäler er så snabbt som möjligt så att vi får tid på oss att skapa en så bra dag som möjligt.

Hur anmäler man sig?
För att anmäla sig går man in på www.wisechild.se och trycker ner fliken för anmälan och skriver i det vi vill ha. Regler och information kommer sedan att finnas på hemsidan.

Förändringar i år:
Antal lag kommer att vara samma som förra året och reglerna kommer att i stort sätt vara de samma som förra året. Vi kommer även i år att slå ner hårdare på osportsligt beteende och fusk. Vi kommer inte heller acceptera verbala attacker på våra funktionärer. Annars så kommer allt att vara som vanligt. Vi kommer i år att ha prisutdelningen ute i Skee.

I år kommer vi att ha samarbetspartner som jag kommer att presentera längre fram. Vi skall försöka oss på att få upp ett mat - tält på arenan och bjuda på musikaliska inslag som förra året. Vi hoppas också kunna bjuda på underhållning för så väl stora som små.

Vad fick vi till av dagen 2014:
Förra året fick vi in 40 000 kronor genom att ha en bra dag i Skee. För de pengarna köpte vi 10 lärare i slummen till barn som pga det fick lära sig att läsa, skriva och räkna. Vi hjälpte blinda kvinnor genom att köpa dem symaskiner för att göra dem självförsörjande och vi köpte kor till änkor med barn och fattiga familjer med utvecklingsstörda barn. Pengarna räckte även till att öppna en skola som vi själva har betalt. Det sista vi gjorde var att köpa 50 madrasser till aids-sjuka barn så de slapp att ligga direkt på järnsängar.

Genom ert engagemang och deltagande lyckades vi förändra mycket till det positiva hos många människor som lever i nöd. Era lyror och era homeruns betyder mer än det går att förstå. Jag hoppas att ni ställer upp och slår till tennisbollen ytterligare en gång. Vi syns i sommar.

Morgan Berg/Wise Child

Resa till Trichy och Tamil Nadu

Publicerad den 25 September, 2014

Den 3:e oktober kommer åtta stycken att åka ned till Trichy och Tamil Nadu med pengar som vi har fått ihop igenom brännbollsturneringen i somras. Vi kommer att ha med oss 60 000kr som vi kommer att spendera på lärare, änkor och blinda kvinnor. Vi kommer under en 2-veckorsperiod åka omkring och se vad våra investeringar har bidragit till. Vi kommer även att få äran av att inviga en skola i Wise Childs namn. Vi ska även titta på nya områden och se om vi kan göra någon nytta för de fattiga människorna i dessa områden.

Vi fick ihop 40 000 kr ifrån brännbollsturneringen och Asian Town. Vi har även fått 20 000 kr av en som vill vara anonym. Det finns många ställen att använda pengarna på. Vi kommer att diskutera med våra sammarbetspartner i Indien var pengarna kan komma att göra störst nytta. Vi ser fram emot att använda pengarna som brännbollsdagen gav i somras. Vi kommer att ta fotografier som vi skall försöka lägga ut på vår hemsida så att alla kan förstå vad en enda dag med lek i Sverige kan betyda för en fattig familj i Indien.

15 av 20 lag klara

Publicerad den 13 Maj, 2014

15 av de 20 anmälda lagen har betalat sin lagavgift till turneringen. När de resterande fem lagen har betalat kommer vi att ha lottningen. Den kommer att publiceras på hemsidan direkt när lottningen är klar. Tider när matcher och samlingar är kommer också att bli bestämda när lottningen är över. Vi söker fortfarande efter fler funktionärer. Mer information kommer att avslöjas under denna månad.

Hej kära vänner.

Publicerad den 24 Mars, 2014

Våren har kommit och sommaren närmar sig. Vid den här tiden på året brukar vi anmäla oss till brännbollen som kommer att äga rum i Skee den 14 juni i år. Vi har medvetet flyttat den en vecka framåt pga önskemål ifrån människor som gärna vill fira den svenska nationaldagen som ligger veckan före. Vi som arbetar med det hela skulle uppskatta tidiga anmälningar. Jag kommer inte att börja jaga anmälningsavgifter förrän i slutet av April, men jag skulle uppskatta att ni anmäler er så snabbt som möjligt så att vi får tid på oss att skapa en så bra dag som möjligt.

Hur anmäler man sig?
För att anmäla sig går man in på www.wisechild.se och trycker ner fliken för anmälan och skriver i det vi vill ha. Regler och information kommer sedan att att finnas på hemsidan.

Förändringar i år:
Antal lag kommer att vara samma som förra året och reglerna kommer att i stort sätt vara de samma. Vi kommer i år slå ner hårdare på osportsligt beteende och fusk. Vi kommer inte heller acceptera verbala attacker på våra funktionärer. Annars så kommer allt att vara som vanligt. Vi kommer i år att ha prisutdelningen ute i Skee.

I år kommer vi att samarbeta med H2H. De skall försöka sig på att få upp ett öltält på arenan och bjuda på musikaliska inslag. Vår huvudsponsor Asian town tänker i år öppna sin restaurang och sälja sin fantastiska mat till turneringspriser. Pengarna de kommer att få in av försäljningen kommer de att skänka till våra projekt i Indien. Naturligtvis så ställer vår Kapten Kuling upp för de små barnen.

Vad fick vi till av dagen 2013:
Förra året fick vi in 52 000 kronor genom att ha en bra dag. För de pengarna köpte vi 10 lärare i slummen till barn som pga det fick lära sig att läsa, skriva och räkna. Vi hjälpte blinda kvinnor genom att köpa dem symaskiner för att göra dem självförsörjande och vi köpte kor till änkor med barn och fattiga familjer med utvecklingsstörda barn. Genom ert engagemang och deltagande lyckades vi förändra mycket till det positiva hos många människor som lever i nöd. Era lyror och homeruns betyder mer än det går att förstå. Jag hoppas att ni ställer upp och slår till tennisbollen ytterligare en gång. Vi syns i sommar.

Mvh
Morgan och Wise Child

15 st lag är i nuläget anmälda till turneringen: Strömstierna BK, Odelsbergs BK, Lost Bandidos, Hit´n run, Jibbe vitardinabarn SK, Statoil Dream team, Strupe, Skee IF, Dahlbergs bygg och måleri, ÖST, Badjävlar, Joe´s Diner, Enfadados, Den dysfunktionella familjen och De mindre granne. Det är alltså 5 platser kvar så skynda på.

Inför Brännbollen 2014!

Publicerad den 10 Februari, 2014

Den 14:e juni spelas den årliga brännbollsturneringen i Skee. Vi i styrelsen för Wise Child har startat arbetet för att lyror och helvarv ska göras till sommaren. Vi kommer att tillåta runt 20 lag. Varje lag kostar 2000 kr och kan innehålla upp till 13 spelare. Kontonummeret som ni skall sätta in pengarna på är : 8368-3,913 063 049-5. Glöm inte att skriva in lagets namn på inbetalningen. Varenda öre som kommer in kommer att gå oavkortat till de behövande utan några kostnader.

Det gäller att anmäla sig så snabbt som möjligt om man vill vara säker på att få vara med. Förra året var vi tvungna att tacka nej till några lag. Det gäller alltså att vara snabb. Det går att anmäla sig nu och betala anmälningsavgifter i April.

Vi kommer att redovisa hur många lag som är anmälda under tidens gång. Ni kan följa det på brännbollssidan där även regler kommer att finnas. Vi kommer i år att sammarbeta med H2H och Nytta och nöje på plats i Skee. Har ni några frågor så är ni välkomna med att ringa eller skriva till oss.

Funktionärer tycker vi mycket om. Vill ni ställa upp som domare eller något annat, så hör av er.

2013!

Publicerad den 07 Februari, 2014

Förra året så fick vi ihop 52000 kronor till våra projekt i Indien. Pengarna kom in genom den årliga brännbollsturneringen och ifrån våra sponsorer; Asian town, Klev in och Coop Strömstad. Pengarna kommer i stora drag att gå till lärare till våra nightschools i Trichy och Andemadam Tamil Nadu. Vi kommer att bekosta 10 lärare för skolorna i slummen. Våra samarbetspartner Mr Santhanam och Shankari kommer att ordna lärarna åt oss. Vi kommer även att inhandla kossor till änkor och familjer med andra problemer. Förra året så köpte vi hem kvinnor ifrån åkrarna genom att ge dem kossor, så de kunde ta hand om sina psykiskt utvecklingsstörda barn i stället för att behöva lämna dem hemma utan tillsyn på dagtid. Vi stöttade även Blind Women Centre genom att köpa symaskiner till blinda kvinnor som fått en syutbildning genom centret. Genom Wise Child kan de i framtiden börja sitt jobb direkt efter utbildningen och bli självförsörjande.

Våra rådgivare i Indien arbetar hårt för att finna givande ställen att stoppa in pengarna på. Det är de som vet var våra pengar gör mest nytta. Som vanligt så blir det punktinsatser som vi gör, men genom dem så förändrar vi livet lite positivare för några av de hårt utsatta människorna.

I år har vi också glädjen att meddela at vi har fått ytterligare en huvudsponsor bredvid Asian Town, dLoud som är ett ledande dataföretag i Göteborg sponsrar oss genom denna hemsida. Vi är både stolta och tacksamma över att dLoud vill engagera sig i våra projekt.

Lottningen 2013!

Publicerad den 12 maj, 2013

Tryck på länkarna för mer information:

Wise Childs Brännbollsturneringen 2013 lottning
Brännbollsregler

8:e juni närmar sig

Publicerad den 29 April, 2013

I dag så har vi fullt med lag. Lottdragningen kommer att ske runt den 15:e maj och kommer att ligga på hemsidan tillsammans med de gällande reglerna . Under turneringsdagen så kommer Kapten Kuling att underhålla såväl stora som små direkt efter gruppspelet och får vi det som vi vill kommer det även att ske andra överraskningar. Glöm inte heller att det bästa utklädda laget kommer att belönas och få pris. På kvällen kommer vi att ha prisutdelning på Strand kl. 22. Den generösa bossen Håkan Fröjd har lovat att det är 20% rabatt för brännbollsspelarna på både mat och dryck under kvällen. Det kommer även att spelas live-musik för gästerna. Har ni några frågor så får ni höra av er. Strömstads bästa asiatiska kök Asian Town har blivit huvudsponsor för turneringen och kommer att sammarbeta med Wise Child i fortsättningen, vilket vi i Wise Child ser fram emot (och inte enbart på grund av den fantastiska maten.) Ni betalar in anmälningsavgiften på 8368-3,913 063 049-5. Glöm inte att skriva lagnamnet när ni betalar in. Ett av lagen som betalade in den 30/4 har glömt att tala om vilket lag han/hon har betalat för. Skulle uppskatta om ni tog kontakt och talade om lagets namn.

Välkommen!

Publicerad den 6 Mars, 2013

Den 8:e juni spelas den årliga brännbollsturneringen i Skee. Vi i styrelsen i Wise Child jobbar för fullt med att få ordning på det som behövs innan det första helvarvet kommer att springas. Vi kommer att som förra året låta de 20 första lagen få en garanterad plats i turneringen. Det gäller med andra ord att anmäla sig snabbt, förra året var vi tvugna att tacka nej till 4 lag som var lite för långsamma. Vi kommer att försöka redovisa hur många lag som är anmälda under tidens gång, så att ni kan följa med på hur bråttom ni har det att anmäla ert lag. Den 25:e April har hittills 20 lag anmält sig. Vill ni sätta upp er som reserv ifall någon hoppar av så får ni gärna göra det. Kontonumret som ni sätter in 2000 kr på innan den 5:e maj är 8368-3,913 063 049-5 Glöm inte att skriva lagets namn på inbetalningen.

Mer information kommer efter hand. Ni är välkomna att ringa eller skriva om ni har frågor. Vi kommer också att ge ett pris till det bäst utklädda laget under turneringen

Vi söker även funktionärer som kan tänka sig att döma. Är ni intresserade så hör av er.